31 januari 2011

Mer lax

Nu har jag finjusterat laxreceptet så det mer liknar det ursprungliga (som jag inte kommer ihåg var jag hittade, kanske på Tasteline för en 5-6 år sen?). Mängderna är ungefärliga!

4 halvtinade laxbitar läggs i en ugnsfast form med ungefär 3 msk vatten.
Blanda ihop:
2 msk olivolja (mild)
3 msk-½ dl ströbröd
c:a ½ dl persilja (från frysdisken)
2-3 msk Provençalska örter (från frysdisken)
salt
så att det blir en smulig massa, det gör inget att den inte håller helt ihop men se till att ströbrödet är väl utblandat. Sprid ut ovanpå laxbitarna. Mängden räcker gott och väl till 4 bitar, ta inte för mycket för det blir väldigt smakrikt.
Tillagas i 225°C i 15 minuter. Var noga med tiden, laxen riskerar att bli torr.

I går åt vi den med halva, ugnsbakade potatisar (fick göras färdiga i micron) och en skyliknande sås på olivolja+fullkornsvetemjöl, vatten+fiskbuljongtärning och lite Provençalska örter.

Mums!

(Koden för ç är för övrigt Alt+135 och º är Alt+167.)

Inga kommentarer: