17 november 2010

Dagens lunchsoppa (snabbis)

Broccolisoppa
- en mycket snabb variant. Räcker till 2-3 portioner. Tillbehör: kokta ägg, rostat bröd, pålägg t.ex. skinka eller ost. Gärna något som är lite salt.

Sätt igång äggkokningen redan när du börjar med soppan, för att tajma in .
1-2 msk finhackad lök fräses mjuka i rikligt med smör/margarin i kastrullen där soppan ska koka. Krydda med lite grovmalen svartpeppar.
Knappt 1 liter vatten tillsätts, liksom 2 grönsaksbuljongtärningar och små, djupfrysta broccoli tillsätts. Ha ungefär 1 msk tomatpuré för konsistensens och mustighetens skull - det ska inte smaka tomat! Koka upp och låt koka på medelsvag värme sisådär 5-7 minuter.
KLART!

Koktiden beror på hur stora broccolibitarna är och om de är djupfrysta eller färska. Jag använde små, djupfrysta (ICAs eget märke). Koka längre, kanske 10 minuter om soppan ska mixas, men försök behålla lite, lite tuggmotstånd om broccolin fortfarande ska vara hel. Det blir godast så.

Inga kommentarer: